Αίτηση MyData

SOS!! Αίτηση MyData SOS!!!

Oσοι ενδιαφέρονται για προσφορά για τιμολόγηση επι βυτίο μπορούν να στέλνούν email στο [email protected] ή να καλούν στο 2108040424 σε εργάσιμες μέρες και ώρες. Υπενθυμίζουμε ότι βάση νομοθεσίας πλεον τα παραστατικά για πετρέλαιο θέρμανσης που ξεκινάει τον Οκτώβριο θα πρέπει να είναι όλα μηχανογραφημένα.

Κρίσιμη Ενημέρωση:

ΠΟΛ. 1208/2018 Διαβίβαση δεδομένων των παραστατικών πωλήσεων που εκδίδονται από Φ.Η.Μ., που είναι εγκατεστημένες σε πρατήρια καυσίμων, σε εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης και σε προμηθευτές υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, σε βάση δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Χρόνος Διαβίβασης: 

Τα δεδομένα των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων, που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο, διαβιβάζονται από τις υπόχρεες οντότητες αποκλειστικά ηλεκτρονικά, σε βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. ανά Φ.Η.Μ. και για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών, σε ημερήσια βάση. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ ανά ημέρα.

 S-TEAM O.E.:   Θα πρέπει να κάνετε είσοδο στην ιστοσελίδα Με τους κωδικούς που κάνετε είσοδο στο site της εφορίας    στο Πεδίο για επιχειρήσεις https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php  Στη συνέχεια θα πατήσετε στο link :

Κατάλογος διαβιβασθέντων Ζ εκεί θα διαπιστώσετε εάν ανεβαίνουν τα δεδομένα από τους φορολογικούς μηχανισμούς που έχετε στο πρατήριο σημαντικό είναι να παρατηρήσετε και την τελευταία ημερομηνία διαβίβασης των δεδομένων .  σημαντικό επίσης είναι να ανοίξετε ένα από τα ζητήματα που έχουν ανέβει και να δείτε Εάν είναι συμπληρωμένα τα παιδιά με τους κωδικούς καυσίμων που ορίζει η ΑΑΔΕ  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (myDATA)

Αγαπητοί συνεργάτες,

Η εισαγωγή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων της ΑΑΔΕ (myDATA) στην καθημερινότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων είναι πλέον γεγονός, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, η S-ΤΕΑΜ έχει προχωρήσει στην εναρμόνιση και ορθή επικοινωνία των προγραμμάτων λογισμικού που η ίδια διαθέτει στην αγορά, με τις τρέχουσες εκδόσεις του ανωτέρω προγράμματος  της ΑΑΔΕ «myDATA», επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται πλήρως και αυτοματοποιημένα όλες τις απαιτήσεις που συνεπάγεται η υποχρεωτική τήρηση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων.

Τα προγράμματα λογισμικού που η εταιρεία μας διαθέτει στην αγορά, παρέχουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης με τρόπο γρήγορο, εύκολο και σύννομο με τις απαιτήσεις και την τυποποίηση της ΑΑΔΕ, διαλαμβάνοντας όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ορθή διαβίβαση της σύνοψης και του χαρακτηρισμού των συναλλαγών της επιχείρησής σας.

Στο πλαίσιο αυτό η S-ΤΕΑΜ προβαίνει στις κάτωθι ενέργειες – βήματα:

Βήμα 1:

Έλεγχος και εγκατάσταση νέων εκδόσεων των προγραμμάτων λογισμικού που η ίδια διαθέτει στην αγορά.

Βήμα 2:

Παραμετροποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων λογισμικού που εγκαθίστανται σε κάθε επιχείρηση, ώστε να μπορούν επιτυχώς να διαβιβάζουν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις συναλλαγές της εκάστοτε επιχείρησής προς τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ «myDATA». Ενδεικτικά στα ανωτέρω συμπεριλαμβάνονται οι αντιστοιχήσεις σε οντότητες της Εμπορικής Διαχείρισης, οι Ενημερώσεις Βασικών Αρχείων αυτής, οι παραμετροποιήσεις κινήσεων κλπ.

Η εκάστοτε επιχείρηση από πλευράς της οφείλει να ακολουθήσει τις κάτωθι ενέργειες – βήματα:

Βήμα 1:

Αποπληρωμή κάθε τρέχουσας οφειλής προς την S-ΤΕΑΜ με την ταυτόχρονη προαγορά ωρών τεχνικής υποστήριξης για την  παραμετροποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων λογισμικού

Βήμα 2:

Καθορισμός ενός υπευθύνου προσώπου, εκ μέρους της επιχείρησης – πελάτη (πχ: λογιστής, υπεύθυνος λογιστηρίου κ.ά.) με σκοπό να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προγραμματισμένες υλοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα με τη συμμετοχή της S-ΤΕΑΜ καθώς και στην ολοκλήρωση της παραμετροποίησης και ελέγχου ορθότητας της πρώτης αποστολής, στην επικαιροποίηση της ορθότητας των αντιστοιχίσεων, των χαρακτηρισμών και στον έλεγχο ορθής λειτουργίας αποστολής και λήψης των δεδομένων «myDATA».

—————–

Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, πρέπει να δρομολογήσουμε από κοινού τον προγραμματισμό και την οργάνωση όλων των εργασιών που θα διασφαλίσουν την προσαρμογή της μηχανογράφησης σας στα νέα δεδομένα, διευκολύνοντας την έγκαιρη και ομαλή μετάβαση της επιχείρησής σας στην εποχή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων «myDATA».

Προκειμένου να εκτιμήσουμε τις υπηρεσίες που θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση σας και να προγραμματίσουμε το συντομότερο την προσαρμογή αυτής, με τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ (myDATA), παρακαλούμε όπως:

–             Συμπληρώσετε την αντίστοιχη φόρμα με τα αιτούμενα στοιχεία σας, η οποία ακολούθως θα σας επαναποσταλεί εκ μέρους της εταιρείας μας (σε μορφή pdf), με επιβεβαίωση των ανωτέρω ληφθέντων στοιχείων και αναφορά σε κάθε τρέχουσα οφειλή σας ως και στο κόστος προαγοράς ωρών τεχνικής υποστήριξης για την παραμετροποίηση στις ανάγκες της επιχείρησής σας των ανωτέρω προγραμμάτων λογισμικού και

–             Εκτυπώνετε και μας αποστέλλετε υπογεγραμμένη την ανωτέρω φόρμα pdf, με επισύναψη κάθε παραστατικού εξόφλησης τρεχουσών οφειλών και καταβολής του κόστους προαγοράς προαναφερθέντων ωρών.  

 

  Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε την φόρμα.